| missie en visie | State of Design maakt gewoon bijzonder |

 

 Onze missie en visie op wonen en interieur

Wonen doe je in een huis… Daar begint het inderdaad wel mee. Maar wonen gaat natuurlijk veel verder dan alleen ons huis. Wonen doen we ook in onze buurt, dorp of stad. Dat is dus veel meer dan alleen ons huis. Met onze eigen missie en visie op wonen kijken we niet alleen naar het huis, maar ook naar tal van persoonlijke- en omgevingsfactoren.

 

Ons huis

Ons huis biedt ons niet alleen bescherming tegen weer en wind. Het is vooral onze uitvalsbasis, de plek waar we ‘s morgens vandaan vertrekken om naar ons werk te gaan. Of ergens anders heen. En aan het einde van de dag keren we er weer terug. Om tot rust te komen. Het is de plek waar we voor onze kinderen zorgen of genieten van onze oude dag. En ook de plek waar we plezier hebben, ruzie maken of ziek zijn. Hoe we ook wonen: ons huis is ons belangrijkste baken, waar we helemaal onszelf kunnen zijn. Wonen heeft dus vooral te maken met onze manier van leven, ons welbevinden en onze persoonlijkheid.

 

Van een huis naar een thuis

Het scheelt maar één letter, maar om van een huis ons thuis te maken is nog niet eenvoudig. Alleen al de plek waar ons huis staat, bepaalt -bijvoorbeeld- of het er van nature licht of donker is, stil of rumoerig. Architectuur speelt eveneens een belangrijke rol. Hebben we  lekker de ruimte of moeten we daar uitgekiend mee omgaan? En hoe profiteren we het beste van het daglicht?
Ook onze gezinssituatie is een belangrijke pijler. Wonen we alleen? Met kinderen of huisdieren?  En dan hebben we het nog niet eens gehad over onze leefstijl. Waar houden we van? Lekker eten, lezen of muziek?  Zeg het maar. Zoveel mensen, zoveel wensen.

 

De perfecte balans

Natuurlijk is het belangrijk dat ons huis praktisch en bruikbaar is. Het interieur hoeft echter niet alleen maar functioneel te zijn. We willen ons er ook gewoon prettig in voelen. Ambiance, comfort en persoonlijkheid zijn dus minstens zo belangrijk. En dan ook zonder dat het direct een toonzaal wordt – niet aanraken a.u.b.-. Dingen mogen mooi zijn, maar er mag ook gewoon in geleefd worden. En daarnaast mag ons interieur een weerspiegeling zijn van onze persoonlijkheid. Kortom, we willen graag een perfecte balans tussen functionaliteit, esthetiek en 100% personality.

 

Tijdloos en stijlvol

Smaken verschillen. En dat is maar goed ook. Want hoe saai zou het zijn als iedereen hetzelfde mooi vond? Of je iets mooi vindt of niet, wordt deels bepaald door persoonlijke smaak en deels door de context waarin iets te zien is. Smaak kan soms veranderen. Iets wat je vroeger lelijk vond kan nu ineens wel mooi zijn. Vaak verandert iemands smaak doordat de context ook verandert. Modegrillen zijn daar een duidelijk voorbeeld van.
Hoe kan het dan dat we sommige designproducten nog steeds mooi vinden, terwijl ze al jaren geleden ontworpen zijn? Dat komt doordat het ontwerp tijdloos is. Dat past perfect bij de missie en visie van State of Design. Tijdloze interieurs zijn vrijwel ongevoelig voor modegrillen en blijven mooi en stijlvol, ook na verloop van tijd. Om die reden werken we altijd met kwalitatief hoogwaardige materialen en zorgen we voor een meer dan perfecte afwerking. Zo heeft u gegarandeerd jarenlang plezier van uw nieuwe interieur.

 

Terug naar profiel >>